Vad kan flyttfirman hjälpa till med under flytten?

FlyttfirmaDe flyttfirmor som idag erbjuder hjälp när man ska flytta har ett betydligt bredare utbud av tjänster än när de en gång växte fram. Från början genomförde de just bara själv flytten d.v.s. körde kartonger och möbler från punkt a till punkt b. Idag kan de hjälpa till med en rad andra tjänster och vad som passar bäst att ta hjälp med beror främst på vilken budget man har att följa samt vilken tidspress man är i.

Nedpackning: Att packa tar väldigt lång tid och har man inte den tiden är det en bra idé att anlita en flyttfirma som gör detta. Man behöver då inte röra en sak utan allt packas ner av kunnig personal på mycket kort tid. Man behöver aldrig heller vara rädd att något packeteras för dåligt så att det går sönder. Med material som är betydligt bättre än tidningar och återanvända flyttkartonger blir det både säkrare och snabbare gjort.

Flytten. De som flyttfirmor gjort i alla år är just att flytta. Istället för att man själv ska köra tre-fyra vändor med en bil och ett släp så tar de allt på en stor lastbil och genomför flytten snabbt och smidigt. Självklart är alltid alla saker och möbler försäkrade så skulle något gå sönder får man ersättning. Detta ska jämföras mot om man själv har sönder något under sin egen flytt då man minst får betala en självrisk på hemförsäkringen på 1000-1500kr.

Uppackning. Det är främst företag som beställer denna tjänst men fler och fler privatpersoner har sett fördelen. Eftersom det är en tjänst som genomförs i hemmet är det möjligt att få dra RUT-avdrag för att flyttfirman ska montera ihop IKEA-möbeln eller skruva ihop soffan.

När det gäller uppackning för företag har till och med vissa flyttfirmor avtal med datorföretag. På så vis kan de lova att alla datorer och annan elektronisk utrustning är installerad och klar när personalen kommer till jobbet efter flyttdagarna.

31 Jan 2014