Studentpresent

StudentpresentSjung om studentens lyckliga dar! Att ta studenten betyder idag att man tar steget ut i vuxenvärlden. Man lämnar många år i skolbänken bakom sig och gör sig redo för något helt annorlunda. Det är en spännande tid i livet, helt enkelt! Att ge en student en studentpresent som underlättar övergången en aning kan ses som en fin gest från nära och kära.

Idag är det vanligt att studenter tar ett eller flera sabbatsår efter studenten, och kanske ger sig ut på en lång resa eller annat äventyr. Men efter många år i skolan och lite möjlighet till att tjäna egna pengar kan det vara svårt att införliva den drömmen. För de ungdomarna kan en fantastisk studentpresent vara ett klirrande bidrag till reskassan, något som gör äventyret möjligt. Har hela släkten lagt ihop till en sådan gåva kan biljetten ner till Australien vara fixad eller fickpengarna till tågluffen klara. För den student som drömmer om att se sig om i världen kan den studentpresenten göra drömmen till verklighet.

För de studenter som istället känner sig redo att börja livet som vuxen med att flytta till en egen bostad kan en studentpresent se lite annorlunda ut. En uppsättning porslin kan komma väl till pass, eller varför inte några fina grytor och kastruller? Sådant kan vara svårt att gå och köpa själv så det är mycket annat i en flytt som ska fixas och ordnas och då kan det vara skönt för studenten att redan äga det. Om personen flyttar hemifrån för första gången kan det även vara en kul grej att ge bort en matlagningskurs, nu när inte mamma och pappa står för den biten längre.

Vad som kan vara bra att tänka på när man ger bort en studentpresent är att den ska gå att ta med sig in i vuxenlivet eller vara ett minne för livet. Det kan även vara något som speglar uppväxten och något att ta med sig vidare i livet, till exempel ett fotoalbum.

Vet du inte riktigt vad studenten önskar sig i studentpresent eller om du inte vet vad personen har för planer och drömmar efter studenten är en upplevelse alltid en mycket uppskattad present. Kanske är studenten intresserad av snabba bilar? Varför inte ge bort ett presentkort på att få testköra en riktigt snabb och häftig bil? Kanske är det även något ni kan göra tillsammans. Då blir det ännu speciellare för er båda och någonting ni kommer att minnas tillsammans för resten av livet.

9 Sep 2014