Att tänka på när du ska hitta bra kontorstädning

Ett rent kontor är viktigt för många, men det är samtidigt allt annat än lätt att hitta en bra städfirma som alltid ger bra resultat. Förutom att jobbet ska utföras bra är det en mängd saker som är viktiga. I bästa fall ska städfirman sköta sina tider och inte missa eller skjuta på städtillfällena för mycket. Vidare brukar en hög personalomsättning leda till att resultatet varierar mycket upp och ner.

Men vad ska man tänka på när du letar efter en bra städfirma? Utifrån guider, bland annat utmärkt guide från Kristallklart.se samt egen erfarenhet kan jag försöka att ge ett par råd. Ha helt klart för dig vad du vill ha gjort, vad du inte kan kompromissa på samt vad som inte är absolut nödvändigt. Detta hjälper dig när du förhandlar om priset samt detaljer i städtjänsten. Genom att kompromissa vad som ska ingå kan du även få tjänsten till riktigt bra pris.

Välj alltid en serös städfirma. Ett ärligt, seröst företag kan kosta mer att köpa tjänster av men du slipper garanterat många problem. Det finns väldigt många fuskare eller mindre seriösa bolag i städbranschen som lovar mycket med håller lite. Vidare får du ofta problem senare. Om du tar ett billigt, oseriöst städföretag är det mycket sannolikt att det blir strul med tider och missade städtillfällen. Kvaliteten på det utförda jobbet kan variera väldigt mycket och är oftast väldigt bristfällig. Personalen är ofta underbetald, stressad samt dåligt behandlad vilket innebär att de inte gör sitt bästa. Om du skulle behöva diskutera ett problem finns det en stor sannolikhet att kundtjänsten är allt annat än bra. Om du vill ha bra resultat kan det kosta mer. När du vill ha riktigt bra städning och minimalt med strul när det gäller tider och missade tillfällen kommer du sällan undan med de billigaste priserna. Ett seriöst företag som behandlar sin personal bra, ger bra kundtjänst samt håller vad de lovar kostar i de flesta fall mer. Det finns få kompromisser på detta och det är nästan bara seriösa och kvalitetsmedvetna städfirmor som kan leverera bra städning med lite strul. Så kom ihåg att när du letar efter de billigaste priserna kommer du vara tvungen att kompromissa på kvaliteten samt vara beredd på missade städtillfällen samt allmänt strul.

Vilka tider passar det bäst att få städning på? Detta är mycket upp till var och en men man kan säga ett par generella regler om städning på kvällstid eller dagtid.

Städning på dagtid för med sig både positiva och negativa effekter. Vad många anser som plus är att man oftast slipper ge ut larmkoder och nycklar. Det är alltid en säkerhetsrisk att lämna ifrån sig nycklar eller larmkoder, många känner sig tveksamma inför detta och väljer därför ha städning under dagtid. En annan fördel är att det är lättare att kommunicera med städpersonalen. Det negativa med städning dagtid är att resultatet kan bli sämre eftersom städaren inte kommer åt alla ytor när de anställda jobbar samt vissa moment kan anses som störande.

6 Nov 2014