Saker att göra på Ekerö, Lovön och Färingsö

Ja, vad kan man egentligen göra på Ekerö? Det finns en hel del saker på öarna i Ekerö kommun och här kikar vi lite närmare på några av dem. Oavsett om du är turist som letar efter saker att uppleva eller om du ska flytta hit med flyttfirma på Ekerö så finns det något för alla. 

På Ekerö

Själva huvudön i Ekerö kommun är lång och smal, cirka 3 mil lång för at vara exakt. Längst ner i söder finns ett centrum med matbutik, några matställen och ett par affärer. I närheten finns också Ekebyhovs slott som många upplever som en sevärdhet. 

Vi kan också tipsa om den blå lagunen på Munsö. Det är en sjö som är anlagd i ett gammalt grustag och som har blivit ett populärt tillhåll för badsugna. 

På Lovön

Ö nummer två är Lovön, och det som de flesta förknippar med Ekerö kommun. Det är här vi hittar Drottningholms slott där vår kungafamilj faktiskt bor. Slottet är öppet för besökare men man måste givetvis följa vissa riktlinjer för att inte störa kungafamiljen. 

Här finns också hundöarna där hundar får lov att springa fritt. En perfekt plats för sommarutflykt och picknick.

Färingsö

Resmålet för den som söker mer kulinariska upplevelser kanske? Här finner vi ett musteri där man kan provsmaka och köpa äppelmust. Ett besök på Ölsta café är inte heller dumt. Även här finns ett slott, Svartsjö slott, som är öppet för allmänheten. 

27 Nov 2022