Hur jag började lyssna på ljudböcker

Jag har alltid uppskattat litteratur, när andra var ute och krökade under tonåren föredrog jag att sitta inne på mitt rum, dricka varm choklad och läsa böcker. Jag slukade allt jag kom över, jag kommer ihåg hur Robert Jordan sög in mig i sin fantasivärld i månader i sträck, jag var helt frälst i böcker.

Med åldern har intresset klingat av lite och jag har självklart inte lika mycket tid över för att läsa längre. Karriär, familj och andra åtaganden tar det mesta av tiden och jag har tur om jag finner ett par timmar i veckan över för att kunna läsa. Så har jag haft det de senaste många åren och även om jag inte kan klaga har jag alltid haft viljan att läsa mer.

En vän till mig tipsade så om Bokii.se, en sida som säljer ljudböcker. Han rekommenderade mig att testa, eftersom jag då kan ägna de ca 45 minuterna jag sitter i bilen varje morgon och kväll till att lyssningsläsa istället.

Visst är det inte samma sak som att läsa och sjunka in i bokens härliga värld, men det är bra mycket bättre än att inte kunna läsa alls. Och det är bra mycket mer utvecklande för intellektet än att ha radion påslagen och lyssna på alla trötta "kö på Essingeleden"-meddelanden stup i kvarten...

20 Nov 2014