Melanotan för att bli brun?

MelanotanJag fick höra om ett ämne som heter Melanotan för ett tag sedan, det sades att det kunde göra en brun, och marknadsfördes under namnet "brun utan sol". Njae, tänkte jag, hur ska man bli brun utan sol? Jag läste lite mer om det hela och förstod att man inte blev brun helt utan att sola, men att det skulle hjälpa en att bli brun. Nästa steg var att läsa mer på nätet om melanotan, om hur man brukar det, eventuella biverkningar och så vidare, och så vidare...

Det fanns en del biverkningar vad jag kunde läsa mig till, men inget verkade vara alltför allvarligt, det var typ "jag fick leverfläckar" och "mina pigmentfläckar ökade men när jag slutade ta melanotan så gick det hela över". Alltså övergående biverkningar.

Lite räddare blev jag när jag såg att Livsmedelsverket utfärdat en varning mot melanotan, men efter att ha läst på lite mer drog jag slutsatsen att det förmodligen berodde på att det inte finns någon direkt forskning i ämnet och inte att man skulle dö om man tog en melanotankur.

Hur som helst så valde jag att testa melanotan och det var en bra idé i alla fall sett till resultatet, jag blev verkligen mycket snabbare brun än vanligt. I slutändan tror jag kanske att det kan vara bättre att ta melanotan för då slipper man ju sola så mycket som man behöver annars, och det borde ju rent logiskt minska risken för hudcancer och andra otrevliga saker, men å andra sidan är jag varken läkare eller forskare så jag har ingen aning, det enda jag vet är väl egentligen att jag blev brunare snabbare och därför kan jag tänka mig att ta melanotan då och då för att ge en extra boost, i alla fall på vintern när man ändå inte kan sola ute!

 

22 Feb 2021