Toyota Verso

Den nya modellen av Toyota Verso är egentligen en uppgradering av tredje generationens Verso som kom 2009. Formen på bilen har ändrats och medfört något lägre bensinförbrukning, vilket innebär att den nu ligger på endast 0,49 liter per mil. Toyota Verso kommer i två olika varianter, en med en bensinmotor på 147 hästkrafter och en med en dieselmotor på 125 hästkrafter.

Toyota Verso är en mycket praktisk bil med 7 säten, så att man får plats hela familjen, varav de två längst bak lätt fälls ned i golvet och ger plats åt ett större bagageutrymme på hela 440 liter. Även med 7 säten uppfällda så finns det plats i bagageutrymmet med ca 150 liter. Bilen är lättkörd med en kraftig motor och ska ha en lägre ljudnivå än tidigare års modeller på grund av extra isolering. På grund av det stora bagageutrymmet och att den har sju säten så är Toyota Verso en perfekt familjebil. Den är också mycket bekväm att både köra och vara passagerare i och har till exempel förvaring under golvet, hållare för flaskor samt ett kylt handskfack för extra bekvämlighet.

Till det yttre är det främst fronten på bilen som ändrats, och anpassats efter Toyotas övriga nya design på sina bilmodeller. Det innebär bland annat att linjerna har blivit skarpare. Den har också nya fälgar och integrerade blinkers i backspeglarna vilket ger ett elegant intryck. Som tillval finns paketet ”Business” där bland annat en backkamera ingår vilket gör det lättare att parkera. I standardmodellen ingår bland annat krockkuddar, nackskydd och trepunktsbälten till alla 7 säten.

Priset för en Toyota Verso börjar på 224 900 kronor och modellen finns ute att köpa nu. Sammanfattningsvis är detta en bra uppdatering av 2009 års Verso med bland annat ökad komfort, snyggare utförande och något lägre bränsleförbrukning.

8 Aug 2014