Stenhus är för framtiden

De flesta tänker nog på klassiska historiska hus då de hör ordet stenhus. Stenhus är vackra men är de verkligen något för den som vill bygga ett nytt och modernt hus? Svaret på den frågan är ja. Stenhus är definitiv något för framtiden och det finns flera viktiga anledningar till detta. Då man ska bygga ett nytt stenhus så är det mycket viktigt att man väljer en leverantör som verkligen förstår att ta till vara på alla dessa unika fördelar som man bara kan få just med ett stenhus.

Ett hus med behaglig temperatur

En sak som gör stenhus mycket lämpliga för det nuvarande svenska klimatet är att de håller temperaturen på ett bra sätt. Då det är kallt utanför så bidrar den goda isoleringen i stenhuset till att det förblir varmt. Under heta sommardagar är det precis tvärtom och man får en naturlig kyleffekt i sitt stenhus.

Framtidens hus för allergiker

I stenhus slipper man också problem med allergier till följd av mögel och fuktskador. Sten är ett stabilt material och stenhus håller väldigt bra, väldigt länge. Det vet vi ju i Sverige då det finns stenhus bevarade sedan 1700-talet i vilka folk fortfarande kan bo. Dagens stenhus har samma stabilitet och kvalitet men de är mycket bättre rustade för ett bekvämt och energisnålt boende. Man ska heller inte glömma bort att stenhus har en vacker charm som de flesta uppskattar och mår bra av.

29 Sep 2011