Ryggsäckar som gör backpackern lite bekvämare

RyggsäckEn av de absolut roligaste typen av resor som går att göra är att resa runt helt villkorslöst inom länder, eller till och med Sverige, och bara njuta av alla människor och kultur man möter. Det är sällan man som turist kan komma så nära inpå ett land och dess kultur och försöka få en förståelse för hur det verkligen är i landet. Sådana resor kallar ofta Backpacking och innebär helt enkelt att man har en modell bekvämare ryggsäck som enkelt kan bäras med under längre sträckor. För vem orkar egentligen släpa runt på en 20 kg resväska med jul upp på ett berg.

Att välja en bra väska är inte heller enkelt och det är viktigt att du väljer en som passar din kropp och form men även att du inte har en för stor och överbelastar den.

Några viktiga tips för att välja en bra väska:

  • Testa väskan utförligt innan köp
  • Spänn åt alla remmar och lasta även väskan med vikt för att känna hur den känns
  • Ta inte det billigaste
  • Överväg att köpa begagnad

Att testa din väska utförligt är viktigt för att du ska få en väska som verkligen är bra för dig och din kropp. Det är viktigt att den sitter bra och du måste därför testa att spänna åt alla remmar och knäppa igen för att se så du verkligen kan bära denna i flera timmar. Börjar det kännas obekvämt redan efter någon minut kanske du ska överväga att testa någon annan.

Även om det kan vara frestande att köpa den som är billigast och ser ganska bra ut kan det komma att straffa sig flera gånger om. Tänk dig själv när du befinner dig ute på resan och du inser att väskan inte alls håller vad den lovar. Sömmar går itu och du kan inte längre packa väskan korrekt. Det kan verkligen vara värt att lägga lite extra på en bra väska och vill du spara en slant finns det alltid massor av begagnade väskor som bara använt 1-2 gånger som fungerar utmärkt.

Du kan dessutom fynda billiga väskor online och hitta värdefulla kampanjer som annars inte finns i butik. Utbudet mellan det som finns på webben och det som finns i de fysiska butikerna är oftast en stor skillnad på. Sist men absolut inte minst, när du handlar på nätet så ska du alltid kolla upp recensioner om den väskan du tänkt dig att köpa och se vad andra tycker om den.

31 Aug 2012