Res billigt till Alperna

AlpernaFly från vintermörkret

Alperna är, förutom lata solsemestrar till Thailand och Kanarieöarna, vår favorittillflykt när vintern känns som mörkast. I Alperna skiner solen ofta och när den nuddar de lätta snökristallerna på de majestätiska bergen skapas ett hav av ljus som gör fantastiskt gott för solsvultna skandinaver. En alpresa är dessutom aktiv, man får träna på roligaste tänkbara sätt, man får frisk luft och massor av D-vitamin. Alla borde få göra en alpresa varje vinter.

Att resa till Alperna är förstås inte gratis tyvärr, det är i regel billigare att åka på skidresor inom Sverige, men har man framförhållning och engagemang kan man komma billigare undan genom att planera sina egna skidresor till Alperna. Om man reser under lågsäsong och, framför allt, undviker loven, så går det att hitta riktigt billiga flygbiljetter.

Skidkläder och utrustning

Skidkläder är lätt att hitta billigt, kanske har man någon vän att låna av, eller så besöker man Tradera eller Blocket för att handla billigt second-hand. Skidkläder är i regel i gott skick även om de använts förr eftersom folk bara använder dem under högst ett par veckor per år.

Har man ingen egen utrustning sedan innan kan även denna införskaffas till en billig penning om man utforskar andrahandsmarknaden, men annars kan man förstås hyra den på plats och då slipper man betala extra fraktkostnader till flygbolagen. Att hyra utrustning är inte helt billigt, men ändå värt att kolla upp på den destination ens resa går.

Billiga researrangörer

Till våra bästa och billigaste researrangörer hör:

  • Lion Alpin
  • STS Alpresor
  • Slopetrotter Skitours
  • Active Ski Travel

Dessa är alltid värda att kolla upp, men är det just budgeten som är viktigast så bör man undersöka möjligheten att själv sätta ihop sin skidresa. Det brukar kunna bli billigare.

10 Jan 2014