Om nätdejting och kontaktannonser

datingFör 20 år sedan var det ovanligt att träffas via kontaktannonser. De som använde den kanalen för att hitta kärleken ansågs vara personer som av olika anledningar inte kunde träffa någon på vanligt sätt i den fysiska miljön. I dag är det på god väg att bli tvärtom, det är vanligare med nätdejting och kontaktannonser där första kontakten ofta är någon form av skriftlig presentation av personen, ofta väldigt lik en kontaktannons.

Fördelar med att träffas på nätet Fördelarna med att träffas på nätet eller hålla på med nätdejting är många jämfört med vanlig raggning i verkliga världen.

1. Det märks mindre i skrift och i en kontaktannons om du är retoriskt handikappad och är lättare att dölja om du är en person som har svårt att bjuda på dig själv. Dessa egenskaper är inte bra om du vill bli en expert på raggning utanför internet.

2. Det är lättare att på nätet långsamt bygga upp en relation där båda går försiktigt fram. Alla sitter vi datorn på dagarna och att växla några meningar i chatten går på automatik för de flesta.

3. Du kan hålla många bollar i luften, det är det många som gör som nätdejtar. De flesta har flera personer de småsnackar med på nätet de är lätt intresserade av. Det är enkelt att hålla dessa relationer vid liv och krävs ofta bra några meningar i veckan.

4. Ofta när man träffas vet man om man har något att prata om på förhand

Nackdelar med att träffas via kontaktannons Det finns inga dåliga sätt när man träffar rätt person. Om du du träffar din blivande fru när hon biträder din urolog när du undersöks för klamydia är det helt ok. Det viktiga är inte var eller hur man träffas utan att det är rätt person du träffar. Dock finns det trots resonomanget ovan vissa nackdelar med nätdejting och att ta första kontakten via en kontaktannons på nätet.

1. Även om man ser kort på personen blir man antingen positivt eller negativt överraskad första ögonblicket när man träffas. Oftast är det negativt då många lägger upp missvisande kort innan de gick upp i ivikt och när de var 17 år yngre.

2. Det finns attribut hos en person som inte syns på kort eller webcam. Hur de rör sig, gestikulerar. Hur de luktar, om de har ticks eller om de ser allmänt sura ut. Vissa av dessa kan man kalla charm och sånt syns heller inte så mycket via en kontaktannons.

3. Är man en flitig nätdejtare är det viktigt att sköta det snyggt och respektfullt när man inte är intresserad efter att ha träffats fysiskt. Det gäller även att vara förberedd på motsatt situation. Alla tänker inte så enkelt och vissa kan bli efterhängsna och jobbiga. Sådana egenskaper märks tydligare när man träffas via jobbet tex. Då är det lättare att avstyra innan det går för långt.

4. Kanske är den största nackdelen med nätdejting att det är något speciellt med att träffas på riktigt första gången, innan man någonsin talat med varandra. Att träffa någon på det sättet som du senare får en ralation med gör att du aldrig glömmer de där första ögonkasten.

5. På nätet stöter man ofta på personer med särskilda krav eller önskemål. Om du tex är thailändsk tjej får du förmodligen mycket killar efter dig som varit i Thailand, kanske inte en drömsituation... Det kan vara svårt på nätet att gallra bort fel sorts personer som söker efter särskilda attribut mer än att de bryr sig om vad du är för person. I verkliga livet är det lättare att identifiera och sålla bort personer som enbart är ute efter en hudfärg, pengar eller gillar dig för att du känner en kändis.

Kombinera och variera Det bästa rådet för att träffa rätt när det gäller relationer är att alltid ha ett öppet sinne och att vara trevlig och respektfull. Nätdejting är jättebra och har vissa fördelar. Men det slår inte vanliga världen om du lyckas bli duktig på att hantera att flirta och dejting!

28 May 2012