Marknadsföring 2011 - så överlever du!

För att överleva som företagare så krävs det att man hittar kunder eller kanske att kunderna hittar ens företag. Då måste man börja med någon form av marknadsföring, eller håller du inte med? I denna lilla artikeln tänkte jag ta upp dem främsta marknadsföringskanalerna som jag själv använder mig av för att sälja och tjäna pengar. Dessa punkterna gäller endast på Internet, kan man visa upp sig på andra ställen utanför Internet så skadar det inte heller... Men innan det så tänkte jag ta upp den viktigaste punkten av dem alla, och det är kassaflöde!

Kassaflöde är nummer 1 för att överleva! Om man så går minus i budgeten någon månad så måste man röra om i pengarna. Man kan inte gå och vänta på att det kommer in pengar på kontot. Eller hålla på dem för att spara in, då kan man lika gärna lägga ner sin verksamhet! Det handlar om ROI (return on investment) med att öka sin försäljning och återigen tjäna pengar till företaget.

Viktiga punkter i marknadsföringen

  • Ha en hemsida där vem som helst över hela världen kan besöka.
  • Sälj gärna något direkt via hemsidan.
  • Samla upp information genom e-postmarknadsföring och installera en e-postsamlare.
  • Jobba ständigt med sökmotoroptimeringen för att öka trafiken till hemsidan.
  • Samarbeta gärna med konkurrenter på en nivå som inte skadar något av företagen. Utbyt länkar, byt tjänster mot tjänster eller annat, använd fantasin!
  • Hitta återförsäljare som kan hjälp dig att sälja mer. Erbjud bra provision för att snabbt komma igång!

Kommer du som läsare på fler saker så får du gärna lämna en kommentar under som andra kan ta del av!

28 Mar 2011