Köp linser på nätet och slipp glasögonen

Billiga linserHar du ett synfel men är trött på att släpa runt på ett par glasögon? Då är kontaktlinser helt klart ett bra alternativ för dig. Principen bakom kontaktlinser är egentligen densamma som med glasögon, med den stora skillnaden att de synkorrigerande linserna istället för att bäras på näsan placeras i ögonen, vilket gör att det varken syns eller känns att du har något synfel.

Det finns idag inget krav på att du skall kunna uppvisa ett recept för att få köpa linser exempelvis på apoteket eller på internet, men det är ändå rekommenderat att du gör en synundersökning med tillhörande linstillpassning hos en optiker innan du köper linser för att se till att du använder linser som fungerar bra just för dina ögon. När du fått ditt recept är det dock upp till dig att köpa linser på det vis som passar dig allra bäst, och om du är ute efter att hitta så billiga linser som möjligt är det nästan uteslutande internet som har de bästa alternativen. Marknadens breda utbud av linser kan ibland kännas som lite av en djungel, men du kommer att märka att du väldigt enkelt kan leta dig fram till de linser som passar dig allra bäst. Du kan exempelvis välja linser efter hur länge du vill bära dem; endagslinser, veckolinser, månadslinser eller dygnet-runt-linser, eller välja produkt efter materialets egenskaper, vilket kan vara bra om du exempelvis lätt blir torr i ögonen och behöver linser som är extra återfuktande för hornhinnan.

Linser delas oftast upp i två kategorier: hårda linser och mjuka linser, då linsernas hårdhet i många fall står i förhållande till vilken typ av synfel de korrigerar (komplexa synfel som astigmatism kräver då ibland aningen hårdare plast på grund av att de har flera olika slipningar). Tack vare att materialteknologin ständigt är under utveckling är dock alla linser på marknaden tillverkade för att ge användaren så optimal komfort som möjligt, och hittar du rätt linser för dina ögon kan du bära linser utan att knappt märka av dem. Så vill du slippa otympliga glasögon - prova kontaktlinser och upplev en frihet som om du inte hade något synfel alls.

24 Jan 2012