Kökshandtag i alla rum

KökshandtagVem säger att man inte kan använda kökshandtag i andra rum än köket? Visserligen är handtagen tillverkade med avsikten att användas i ett kök, men det ger dem bara fördelar om de också används i andra sammanhang. Eftersom kökshandtag används, och även ses, ofta och mycket, krävs det att de är funktionella, slitstarka och tåliga. De måste också kännas sköna att använda, och har en stor estetisk uppgift att fylla. Allt detta gör dem perfekta i köket, men betyder förstås också att de är alldeles utmärkta för andra utrymmen där det finns skåp och lådor.

Var du vill använda dessa handtag är förstås ett individuellt val, men de passar mycket bra i, till exempel, hobbyrummet, barnens rum, garaget och tvättstugan. Sätt nya kökshandtag på sovrummets garderobsdörrar, och du får en effektfull förnyelse på ett enkelt och billigt sätt.

Eftersom kökshandtagen har en betydelsefull uppgift i köket, inte minst utseendemässigt, gör de också skillnad i vilket annat rum som helst. Naturligtvis blir kanske den totala effekten större i ett kök, där det finns skåpluckor och lådor i massor, men även i andra rum kommer nya handtag att ge önskad förändring.

Man behöver inte titta länge på utbudet av kökshandtag för att inse att här finns en veritabel guldgruva att ösa ur, om man är intresserad av inredning, och vill skapa ett personligt och trivsamt hem. Det finns handtag i alla möjliga modeller, och det går att välja bland massor av material och färger.

Mest populära idag är kökshandtag i aluminium och rostfritt stål. Dels passar dessa, med sina neutrala färger, in i de flesta miljöer, dels är dessa handtag också mycket tåliga och hållbara. Men, det finns också färgglada handtag i både metall, trä och plast. Dessa piggar upp vilket kök som helst, men passar förstås också perfekt i barnens rum. Eller varför inte pigga upp arbetsrummet med handtag i glada färger, som ger både glädje och energi.

För ett mer romantiskt uttryck kan vackra knoppar i porslin vara ett bra val, eller kanske sirliga handtag i metall. Det finns handtag för precis alla stilar, och den personliga smaken avgör förstås vilket handtag man väljer. När det gäller kökshandtag finns egentligen inget som är rätt eller fel. Det är du som ska vistas dagligen i ditt kök, och det är också du som ska använda handtagen. Därför är det viktigaste av allt att du väljer handtag med hjärtat, och tar de som du verkligen tycker om.

2 Jun 2014