Hur fungerar pantbanker?

PantbankerIbland händer det att man snabbt behöver extra pengar. Det kan hända vem som helst och när som helst, ofta när man som minst anar det (skulle man veta att man kommer hamna i pengasvårigheter i förväg skulle man förmodligen ha gjort sitt bästa för att avstyra svårigheterna i god tid), och det kan vara svårt att på rak arm få tag på den summa man behöver.

Det finns flera varianter. Under de senaste åren har sms-lån ökat i popularitet, men det bör ses som en sista utväg då räntorna är väldigt höga. Annars kan man gå till en vanlig bank, men då tar det ofta alltför lång tid. Ibland kan kanske en vän eller släkting hjälpa till med ett lån, vilket kan vara billigare (då du säkert slipper ockerränta), dock kan det i framtiden skapa slitningar mellan dig och din vän/släkting om du inte klarar av att betala tillbaka pengarna när du lovat.

Därför är ofta pantbanker en riktigt bra lösning. Man kan säga att en pantbank är en inrättning där du lånar pengar av dig själv. Du kanske har en guldklocka eller något annat värdefullt föremål som du inte egentligen behöver, men som du av någon anledning inte vill sälja eller bli av med helt? Då kan du använda föremålet som säkerhet för att låna pengar i en pantbank.

Det fungerar som så att du lämnar in din klocka på en pantbank, sedan får du ut en viss summa pengar beroende på vad klockan är värd. Därefter kan du när som helst betala tillbaka lånet + räntan och så får du igen klockan. Det är bara om du inte betalar tillbaka som pantbanken tar klockan ifrån dig.

Pantbanker är alltså bra ställen att gå till om du behöver snabba pengar. För ännu mer information om olika pantbanker kan du besöka följande informativa hemsida: pantbanker.info

7 Mar 2012