Fungerar presentreklam?

När man funderar på att skaffa presentreklam så vill man förstås veta vad som kommer att fungera och om presentreklam är ett effektivt sätt för profilering av företag. Det finns alla möjliga typer av presentreklam och egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan trycka sittföretags logga på. En sak är dock säker, presentreklam fungerar om man bara jobbar med den på rätt sätt.

Saker man kommer ihåg

En viktig komponent vad gäller presentreklam är att man väljer en present som märks. När folk får något ovanligt så kommer de ihåg det. Det här är värdefull reklam. Ibland kan man lyckas bäst genom att skaffa presentreklam som alls inte är relaterad till den produkt man säljer. Om presentreklamen är smart riktad mot den målgrupp man är intresserad av så kan en ovanlig present fungera bättre än något som representerar den produkt eller tjänst man säljer. Ett exempel på detta är när ett datorföretag ger bort sportprylar som presentreklam istället för vanliga post it häften eller liknande.

Saker man kan använda

Man kan aldrig komma ifrån att presentreklam som går att använda fungerar väl. Trots att framtiden såg ut att bli pappersfri då datorerna blev ett faktum, så fortsätter vi att anteckna. Pennan är ett exempel på presentreklam som är effektiv och mycket användbar för den som får den. Då man kan använda presentreklamen så hamnar den inte i en låda och det är en förutsättning för att företagets logga ska bli synlig och märkas.

29 Sep 2011