En cykelsemester i Moseldalen

MoselEtt hett semestertips nu när våren närmar sig - cykelsemester! Det är det absolut bästa sättet att kombinera nöje med nöje, mer nöje och nytta. Du får alla fördelar av en "vanlig" semester samtidigt som du slipper de klassiska nackdelarna med semesterspäck och överdriven alkoholkonsumption. Eftersom du cyklar ett antal mil per dag har du varken tid eller lust till att dricka för mycket, och tung mat är inget som fungerar - i alla fall inte under lunch. Men även om du äter dig proppmätt på kvällen så spelar det ingen större roll, eftersom du under dagen gjort av med så pass många kalorier.

Ett härligt ställe för cykelsemester är Moseldalen. Färden går genom en lång rad byar som är ytterst charmiga, och dessutom finns det gott om vindalar runtomkring - så gott Moselvin kommer du definitivt inte sakna! Det är alltså ett ställe där du verkligen kan vila upp dig och njuta, samtidigt som du aldrig har tråkigt i de pittoreska småbyarna.

Men hur planerar man då en cykelsemester? Om man gör det på egen hand så kan det vara ganska så svårt - det är svårt att få allting att klaffa om du ska planera allt på egen hand, det är svårt att hitta rätt hotell och att på förväg bestämma resrutten. Som tur var finns det företag som hjälper en med planeringen. På www.bikeurope.se kan du beställa cykelsemestrar, bland annat till Moseldalen.

Den stora fördelen med att anlita ett professionellt företag är att man de ordnar allt åt en - man behöver bara ta sig ner till avtald plats så har de fixat resten. En bra och passande cykelrutt, fräscha hyrcyklar, till och med transport av baggaget mellan de olika hotellen. Du slipper slita håret själv i planeringen över att få ihop allting, och om något mot förmodan krånglar kan du få hjälp direkt. Så nästa gång du ska ta semester - passa på att ta en cykelsemester!

3 Apr 2014