Ecigaretter på jobbet

Elektronisk ciggNuförtiden så är det svårt att finna en svensk arbetsplats där man får röka inomhus eller ens i närheten av entrén. Rökning anses bara lämplig då det blir fest och knappt då heller. Den som fortsätter med sina cancerpinnar får stå och skämmas för sig själv men det finns förstås en lösning på detta och det är ecigaretten. Man kan nämligen röka ecigg inomhus utan att någon blir störd. Det kan förstås bli så att folk först ilsknar till då de tror att man står och blossar på en vanlig cigg, men ganska snart så blir man hjälten på arbetsplatsen då alla inser att man har sagt hejdå till de äckliga cigaretterna och startat en ny vana som är trevlig för alla.

Var får man röka?

Man ska förstås alltid ta reda på om det är okej att röka ecigaretter inomhus på jobbet. Även om det här inte stör någon annan så kan det ju finnas riktlinjer omkring var man bör:

  • Ta pauser
  • Dricka kaffe
  • Prata i telefon privat
  • Fika med kunder
  • Umgås med andra anställda

Innan man drar fram en ecigg så bör man tala med en chef och fråga om det här går för sig. I de flesta fall så kan platser som fikarum och även det egna kontoret vara tillåtna, men det kan ta lite tid innan folk vänjer sig vid att se någon som röker men som ändå inte röker.

Måste man bjuda?

I och med att man alltid använder samma munstycken till ecigaretter så är det inte särskilt lämpligt att dela med sig av dessa. Man måste alltså inte bjuda på en ecigarett och när man förklarar hur den fungerar så kan andra förstå varför man inte vill det. Den som blir nyfiken kan själv beställa ecigg online och snabbt få hem goda smaker att testa med.

 

29 Mar 2014