Catering

Vad innebär catering?

Catering innebär att man får mat serverad på annat ställe än där den har tillagats.

T.ex om du är på konferens kanske de har beställt catering från en restaurant som då kör ut maten till konferensen och serverar den där.

Catering är något som många använder sig av i Sverige vid olika evenemang och tillställningar som till exempel konferenser, möten, bröllop, begravningar och födelsedagsfester m.m.

Att beställa catering är något som gör hela mat och serveringsdelen mycket lättare, man kan få som så att cateringföretaget tillhandahåller lokal, mat, personal  till dukning och servering, dryck, underhållning och även städning.

Cateringföretaget kan med andra ord stå för att hela kalaset blir top notch.

Du slipper bekymra dig över hur du ska hinna duka tillaga och servera allting och får mer tid att spendera på de som deltar i tillställningen.

Olika typer av catering

Det finns olika typer av catering som baseras framförallt på vilken mat man är ute efter till exempel sushicatering eller indisk catering där då får indisk mat.

För att beställa catering kan du kolla runt vilka restauranger i din närhet som erbjuder catering, fler än man tror erbjuder denna tjänst till ett rimligt pris.

Du kan beställa catering till de flesta tillställningar och mat till 50-200 personer brukar sällan vara något problem, men se till att börja planera i god tid och speciellt om du vill att cateringföretaget ordnar med lokal så att det inte blir för sent för det kan ta ett tag och även vara kö vid större tillställningar.

Ett exempel på hur du kan beställa catering är t.ex vid bröllop.

Du beställer catering för 50 personer och serveras då förrätt, varmrätt, kallrätt, dryck och alkohol som exempel. Cateringföretaget ser till att allt är dukat och klart och serverar maten åt er i rätt ordning medan ni bara njuter av servicen.

Du kan även beställa mindre catering till t.ex konferenser då du kanske bara vill ha smörgåsar eller bullar och kaffe.

24 Oct 2011