Bli affiliate och tjäna pengar

tjäna pengar med affiliate marknadsföringGenom att bli affiliate kan du tjäna mycket pengar på internet. Vad innebär det att bli affiliate och hur fungerar det?

Att bli affiliate innebär helt enkelt att du blir återförsäljare via din blogg eller hemsida, och att du får provision på alla varor som säljs genom dig. Du kan t.ex. lägga upp annonser på din blogg, eller skriva en artikel om någon produkt som du tycker är bra, och om någon av dina läsare klickar sig vidare och köper produkten kommer du att få provision. Provisionen brukar variera mellan olika affiliate nätverk, men ett av de bästa nätverken som jag känner till är Scandic Partners – de har bra och lättsålda produkter, hög provision samt snabba och smidiga utbetalningar direkt till bankkonto.

Lönar det sig att vara affiliate? Det beror faktiskt på. Om du tror att du kommer tjäna lätta pengar utan att behöva lyfta ett finger kommer du förmodligen bli besviken. Som med allt annat i livet måste fan faktiskt jobba och tänka till för att få det att fungera. Till exempel behöver du tänka på hur du marknadsför produkterna, hur du får en bra balans mellan reklam/reklaminlägg och ”vanligt” innehåll liksom var på hemsidan du ska placera dina annonser. Dessutom är det alltid bra om du lägger ner lite tid på sökmotoroptimeringen också, att ranka bra kommer definitivt hjälpa dig få in mer besökare och i förlängningen fler försäljningar.

Men om du är villig på att lägga ner lite tid på din affiliate verksamhet kommer det garanterat att ge resultat. Kommer du bli finansiellt oberoende? Förmodligen inte, även om det inte är en omöjlighet (det finns faktiskt många personer världen över som livnär sig enbart på affiliateinkomster). Kommer du kunna säga upp dig från ditt jobb? Eventuellt – beroende på hur lyckosam du är kanske du kommer känna att du hellre vill jobba med affiliate marknadsföring än ett kontorsjobb framöver.

Kommer du tjäna bra extrapengar? Definitivt! De allra flesta som sysslar med affiliate marknadsföring gör det inte för att de vill bli miljonärer, utan för att det är en bra och relativt enkel metod för att tjäna pengar. Även om summorna inte är hisnande, utan säg 2-3000 i månaden, så blir det ju nästan 40 000 per år, och för de pengarna kan du gott unna dig en semester i ett avlägset land, t.ex. Australien eller Thailand. Så passa på – säkra din vintersemester 2012 och bli affiliate redan idag!

5 Jan 2012