Bergvärmepump

Att värma upp sitt hus med värme från berggrunden innebär att du kommer få en miljövänlig uppvärmning som dessutom inte kräver något underhåll. Oavsett hur kallt det blir på vintern.  När du använder berget som källa i din värmepump utvinner du värmen som finns i berggrunden. I en bergvärmepump finns varmvatten som transporterar värme till ditt hus, vilket innebär att du måste ha vattenburen uppvärmning i ditt hus för att kunna installera en bergvärmepump.

Förutom att värma ditt hus så ger en bergvärmepump även kyla till ditt hus på sommaren och oavsett hur liten tomt du har går det nästan alltid installera en bergvärmepump. Kontakta din lokal installatör för att få en aktuell prisbild för just ditt hus.

Att installera bergvärme till ditt hus ligger mellan 100-200 000 kronor beroende på hur djupt man måste borra. Den stora investeringskostnaden har du förmodligen sparat in redan på 5-7 år.  Vid installationen av din bergvärmepump är det viktigt att välja en certifierad installatör och en värmepump som har bra kvalité.

24 Mar 2011