Att trycka bok med danskt band

Trycka bokJag vet inte hur pass mycket ni känner till om så kallad egenutgivning, men det är hur som helst ganska populärt numera. Istället för att gå till ett etablerat förlag för att trycka sin bok så gör man det alltså själv. Den stora fördelen är att man dels slipper att bli refuserad (eftersom man ger ut boken själv finns det ingen som värderar ens manus sett ur strikt lönsamhetsperspektiv, som förlagen gör), dels att man får full kontroll över sin bokutgivning. All vinst från boken får man behålla själv.

Det vanligaste är att man trycker sin egen bok i pocketformat. Det är helt enkelt mycket billigare än att trycka en inbunden bok. Dock tilltalar inte pocket alla - och för dem kan det vara aktuellt att trycka boken i danskt band istället. Danskt band har flikar på sidorna, omslaget blir lite styvare och både ser, känns och är lite finare och lyxigare, utan att för den delen kosta i närheten av så mycket som hårdpärm.

Få valmöjligheter för boktryck med danskt band

Tyvärr är det ganska ont om aktörer som erbjuder danskt band för egenutgivare. Vulkan (www.vulkanmedia.se) är i princip den enda stora portalen för egenutgivning som också erbjuder danskt band. Vulkan är ju också störst i Sverige, de erbjuder även en rad andra kringtjänster för dig som vill trycka din egen bok - du kan få hjälp med allt från formgivning till korrekturläsning, två saker som är nog så svara att få till helt på egen hand.

Dessutom kan du genom Vulkan också få hjälp med marknadsföring och annat, de kan öppna sina olika distributionskanaler för dig.

Så om du vill trycka din egen bok, men inte ruinera dig genom dyr hårdpärm och heller inte trycka upp en vanlig och intetsägande pocket, så är danskt band tryckformen som passar dig allra bäst. Kolla upp det innan du trycker din bok - när den väl är tryckt är det ju lite sent att göra ändringar...

29 Apr 2014