Är armbandsurets tid förbi?

Sedan mobiltelefonens intåg har numera nästan alla människor en digital klocka tillgänglig i fickan vilket har fått många att fundera över armbandsurets framtid. Många trodde nog att en störtdykning för armbandsur skulle inträffa men riktigt så dramatiskt har det inte blivit.

Armbandsuret har funnits med en mycket lång tid och har tiditigt utvecklats mer till en mode-accessoar än en funktionell klocka. Därför har också mobiltelefonen inte lyckats ersätta armbandsuret även om själva inriktningen kan ha förändrats något.

Mellanklassen bland klockorna som består av klockor med godkänd kvalitet men inte så mycket mer än så. Däremot har de dyrare modellerna som består av olika märkesklockor från annars kända modehus tagit mer fart. En trend sedan några år tillbaka är också de väldigt billiga klockorna som finns tillgängliga och är särskilt populära bland kvinnor. Det är klockor som har ett lågt pris, låg kvalitet men å andra sidan kan man då byta ut klockan väldigt ofta och anpassa klockan som accessoar till sin övriga outfit.

Herrklockorna är generellt ganska stilrena och dyrare. De billigare klockorna har inte fått samma genomslagskraft för herrklockor och det kan förmodligen bero på att mäns stil inte förändras lika drastiskt som hos kvinnor.

Om du ska handla en ny klocka finns det ett par saker du kan tänka på innan du beslutar dig. Först och främst bör du kolla på nätet efter klockor eftersom dessa är betydligt mycket billigare än de som finns i butiken. Det är samma klockor men inte lika dyra. Du bör dock vara uppmärksam på kopior så att du inte betalar dyra pengar för en klocka som är kopierad och värd betydligt mindre än originalet. Om du inte vill köpa nya klocka för ofta kan det också var en god idé att köpa en klocka som är ganska tidslöst och passar till de flesta plaggen så att du kan ha den oavsett outfit.

23 Jan 2013